zalichavane-na-belezi

Премахването на белези е една от често извършваните услуги в МЦ “Св. Пантелеймон”, за която нашите лекари са специализирани на високо ниво.

В следващите редове, нашите специалисти са описали всичко най-важно, което трябва да знаете за процедурата по заличаване на белези с лазер.

Какви видове белези могат да бъдат премахнати в Холи център?
– Белези от акне;
– Белези от шарка;
– Белези от операция;
– Белези от рани;
– Белези от изгаряне;
– Премахване на стрии.

Има ли болка по време на процедурата?
– Преди процедурата се слага анестетичен крем, така че самата процедура е безболезнена или само лек дискомфорт.

Защо да се спрем на лазерното премахване на белези?
– Лазерните технологии са доказали своята ефективност при коригирането на различни проблеми по кожата, в това число и белезите от всякакъв произход – белези от акне, травматични, хирургични и други. Само с няколко процедури, белезите се изглаждат и стават трудно забележими. Травмирането на кожата е минимално, а възстановяването е бързо, затова са по-предпочитан метод за корекция на белезите, отколкото повторната хирургична интервенция.

Подходящ ли е моя тип кожа за този вид терапия?
– Лазерните корекции могат да се прилагат при всеки тип кожа, но все пак е необходима първоначална консултация със специалист.

Какво представлява процедурата по премахване на белези с лазер?
– Лазерът стимулира кожата като се прогарят микроскопични точици, които впоследствие зарастват в рамките на няколко дни. Възможно е и прилагането на някои медицински козметики, като ефекта се усилва от синергичното въздействие на лазера и локалните терапии.

Как трябва да се грижите за себе си, след края на всяка една процедура?
– Специалистът, който третира белезите, дава инструкции на пациента как да поддържа кожата чиста, какъв антибиотик е подходящ, каква хидратация да се използва а също и кои епителизиращи / слънцезащитни кремове са подходящи. Обикновено възстановяването е бързо и безпроблемно.

Какъв ефект може да очаквате след края на терапията?
– След всяка една лазерна процедура се наблюдава подобрение на състоянието на белега, което е видимо. Хипертрофичните (надигнатите) белези се заглаждат, а атрофичните (хлътналите) се изравняват с повърхността на кожата.

Колко на брой процедури трябва да направите ?
– Броят на процедурите е строго индивидуален, но принципно 3-5 биха дали добри резултати.

През какъв период от време, трябва да се провеждат процедурите?
– Процедурите се правят през месец, тъй като кожата има нужда от физиологично време за да откликне на стимулацията.

Кой сезон е най-подходящ за извършването на този тип терапия?
– В зависимост от това, къде е белега – някои процедури биха могли да се правят целогодишно, но ако белегът е по откритите части на кожата, зимата е най- подходящия сезон, тъй като рисковете от хиперпигметация са сведени до минимум.

Премахване на стрии.
– Появата на стрии се дължи се на рязко преразтягане или свиване на кожата, вследсвие на което целоста на дълбокия слой на кожата – дермиса се нарушава. Появяват се червеникави ивици, които изсветляват с времето, но структурата на кожата не може да се възстанови спонтанно. Ето защо ние ги третираме като белези. Третирането на стриите с лазер чувствително подобрява вида на кожата до степен те да са труднозабележими. Терминът „премахмане“ е неуместен за ползване.

Това е всичко най-важно за лазерното лечение на белези в нашия център.

Цени на лазерни естетични процедури

Задайте въпрос или запазете час на телефон 02/81 55 340 или на 0700 17 012

Related Posts