premahvane-na-ksantelazmi-s-lazer

В МЦ “Св. Пантелеймон” се осъществява лечение на ксантелазми с лазер или Plexr.

В следващите редове, нашите специалисти са се постарали да дадат отговор, на най-често срещаните въпроси свързани с това образувание.

Какво представляват ксантелазмите?
Ксантелазмите са образувания с жълтеникав цвят, които се появяват най-често във вътрешния ъгъл на очите – по горните или долни клепачи. Жълтия цвят се дължи на липидите (мазнините – холестерол), които се съдържат в тях. Те са по-скоро естетичен проблем, но могат да бъдат сигнал за някои нарушения на метаболизма в организма. Необходимо е да се провери липидния статус на пациента и ако е необходимо, да се вземат мерки.

Какви са причините за тяхната поява?
Възможно е да има наследствен характер, метаболитни проблеми в обмяната на липидите, прием на някои лекарства, диета, прием на много мазнини и алкохол и др.

Какви методи за лечение на ксантелазми съществуват?
Ксантелазмите биха могли да бъдат отстранени с различни средства: течен азот, киселини, електрокоагулиране, хирургично премахване. Премахването с тези методи често води до образуване на белези, а също и рецидиви.

Най-добрия метод за лечение.
През последните години се използват хирургичните лазери. Те премахват ксантелазмите най-деликатно и успешно, тъй като лазерът е много прецизен и най-малко травмира околната тъкан. Възстановяването е от 2 до 3 седмици и белезите са незначителни.

През кой сезон е трябва да се извършва процедурата?
Най-подходящ сезон премахване на образувания е зимата, тъй-като тогава слънцето има много ниска радиация и няма риск от усложнения при възстановяването.

Цени на лазерни естетични процедури

Задайте въпрос или запазете час на телефон 02/81 55 340 или на 0700 17 012

Related Posts