prp

Какво е PRP?

Плазмотерапията (позната още като PRP или „вампирски лифтинг“) е богата на тромбоцити плазма, която се прилага както за възстановяване сияйния вид на лицето, така и при различни видове косопад. За процедурата се използва биологичен материал от самия реципиент, включващ вземане на проба от собствената кръв за концентрация и след това отделяне на червените и белите кръвни клетки от тромбоцитите и плазмата. След това, получената суспензия се прилага повторно в кожата чрез инжектиране. Процедурата е безболезнена и няма никакви странични ефекти поради използването на естествените ресурси на организма.

Подмладяване на кожата:

Как тромбоцитите подмладяват кожата?

Тромбоцитите са клетките в кръвта, които помагат на тъканите да се възстановяват и стимулират растежа на нови клетки. Когато PRP се инжектира в определени области на кожата, той действа като матрица, която насърчава собствения колаген и регенерира тъканта, както и ускорява процеса на възстановяване на кожата. Този процес на възстановяване води до по-гладка, по-стегната кожа с по-малко белези и подобрен тонус.

В какво се състои PRP лечението?

След отделяне на високо концентрираната богата на тромбоцити плазма от собствената кръвна проба, тя ще бъде приготвена в серия от инжекции, което приложение отнема няколко минути. За процедурата се използват стерилни игли за създаване на контролирани микро канали в кожата. Това създава увреждане на тъканите, което дава допълнителен скок на PRP, за да стимулира възстановяването и растежа на тъканите.

Какво да очаквате след процедурата?

Възможно е да се появи леко подуване и умерено зачервяване, което ще изчезне в рамките на 1-3 дни. Понякога може да има синини, които трябва да отшумят в рамките на 5 дни. Обикновено времето за престой при тази процедура е най-много 60 минути.

Кога ще видя резултатите?

Целта на PRP терапията за подмладяване е да подобри тонуса, текстурата, да стегне кожата, да намали белезите и да омекоти линиите и порите. Резултатът започва да бъде видим 3 до 4 седмици след сесията на лечението и продължава да се подобрява с времето. Обикновено се препоръчват три сесии на лечение с интервал от 1 до 2 месеца с най-добри резултати след 3-4 лечения в рамките на 3-6 месеца. Също така препоръчваме поддържащи процедури 2-3 пъти годишно (на всеки 4-6 месеца), за да запазите страхотните си резултати.

Цени на PRP (плазмотерапия) за лице

PRP за скалп:

Какво прави PRP за скалпа?

Загубата на коса е един от най-неприятните проблеми, който може да засегне както мъжете, така и жените. За тези, които искат да обърнат ефекта от загубата на коса, PRP е полезен и напълно релевантен вариант. Това е техника, която е изцяло естествена и има многобройни проучвания и резултати от пациенти, демонстриращи ефективността ѝ при възстановяване на косата с PRP.

Как PRP действа върху скалпа?

PRP е богат на основни хранителни вещества и растежни фактори, за които се смята, че помагат за намаляване на възпалението и стимулират растежа на нови фоликули. Методът е най-ефективен, когато се използва заедно с други възможности за лечение и домашни грижи по лекарско предписание.

За кого е подходяща процедурата?

Мъжете и жените, които изпитват симптоми на загуба на коса, могат спокойно да се доверят на PRP метода. Една от най-важните стъпки е първоначалната консултация с някой от нашите лекари, за да обсъдите Вашите конкретни нужди и цели. За съжаление, PRP не работи за всички видове косопад, така че е важно да се консултирате с Вашия дерматолог.

Цени на PRP (плазмотерапия) за коса

Задайте въпрос или запазете час на телефон 02/81 55 340 или на 0700 17 012

 

Related Posts