intralipoterapiya-lokalna-protsedur

Какво е интралипотерапия?

Интралипотерапията е третиране, което може да се използва за перманентно намаляване на упорити мастни натрупвания в редица области. Интралипотерапията е безопасна и ефективна естетична процедура за разтваряне на мазнини, която намалява мастните клетки в третираната зона, дава дълготрайни резултати, което означава, че можем да премахнем трайно тези досадни участъци от упорита мазнина или да придадем по-слаб и контуриран вид на лицето и тялото.

Използваме ново поколение натриев деоксихолат (Desobody и Desoface), който приложен локално в мастните депа, разтваря мастните клетки, като те се втечняват и трайно се унищожават, след което мазнините се отстраняват естествено от лимфната система на тялото.

Интралипотерапията се използва за лечение на натрупвания от мазнини, които трудно се отстраняват само чрез диета и упражнения, без да  е генерално решение за отслабване.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Най-често третираните зони са паласки, бричове, бедра, колене и глезени, зоната под задните части, стомаха, гърба и мастната тъкан под брадичката, но може да се използва навсякъде, където упоритите мазнини са проблем, включително горната част на ръцете, лице, мъжки гърди, торбички под очите и липоми (мастни бучки по кожата).

Често са необходими повече от едно третиране, за да се получат желаните резултати и това се обсъжда на консултация със специалист.

Desoface и Desobody разтвори за разграждане на мазнините може да са подходящи за вас, ако искате:

  • нежно да скулптурирате и промените формата на област от лицето
  • да намалите размера на „двойната брадичка“
  • да намалите размера на мастно натрупване по тялото
  • отслабване в сантиметри, а не в килограми

Как протича терапията?

Интралипотерапията включва поставяне на вещество за разтваряне на мазнини (натриев деоксихолат) в локализирани мастни натрупвания. Натриевият дезоксихолат е йонно детергентно средство, което има свойството да нарушава и дисоциира протеиновите връзки. Той е синтетично производно на дезоксихолевата киселина, която се използва успешно от десетилетия в различни сфери на медицината. Разтворът се поставя в третираната зона с помощта на игла или канюла и причинява разрушаване на мастните клетки, които след това се разграждат и се отстраняват от тялото чрез лимфната система.

Натриевият дезоксихолат действа постепенно в тъканите и процесът на отстраняване отнема време, понякога резултатите могат да се видят скоро след първоначалното третиране, но обикновено са необходими няколко седмици, за да се постигнат оптималните резултати напълно.

Режим на третиране

Времето, необходимо за една терапевтична сесия, зависи от размера на зоната и показанията, които се третират.

Сесията може да отнеме между 30 – 60 минути за една терапия и обикновено ще са необходими 2 – 8 процедури, с интервал от 4 седмици. Някои хора могат да видят значителни резултати след 1 или 2 сесии.

Третирането на мастни натрупвания под шията и брадичката, например, може да изисква 1 – 3 процедури, докато третирането на мастните натрупвания по бричовете и бедрата може да изисква 8 процедури.

Безопасна ли е интралипотерапията?

Разтворите на натриев дезоксихолат се използват в световен мащаб в продължение на много години и има много доказателства за тяхната безопасност, но тези разтвори могат потенциално да увредят кожата или околните тъкани, включително мускулите, нервите и кръвоносните съдове. Ето защо е изключително важно третирането да се извършва от подходящо квалифициран и обучен медицински специалист.

Безопасността е от първостепенно значение и като се придържате към правилната доза, дълбочината на лечението, интервалите между третиранията и последващата грижа, всеки риск може да бъде сведен до минимум.

Към разтворите за мазнините се добавя местна упойка, за да се намали дискомфорта, но както при всяка медицинска естетична терапия, има вероятност да има лека болка по време на процедура и известна чувствителност в продължение на няколко дни след това. Повечето хора описват това като минимален дискомфорт и няма тенденция да пречи на нормалните ежедневни дейности. При необходимост след терапията могат да се приемат болкоуспокояващи.

Какво мога да очаквам след терапията?

Веднага след третиране може да изглеждате зачервени и подути с някои синини върху съответната зона. Интралипотерапията действа, като предизвиква възпалителна реакция в мастните клетки, която може да доведе до подуване в продължение на 3-5 дни, следователно, ако възнамерявате да се подложите на лечение за лице, например двойна брадичка, където подуването може да е очевидно, може би е добре да организирате малко време далеч от работа или социални ангажименти.

Третираната зона може да се усеща по-чувствителна и стегната до 8 седмици след третирането. Можете да намалите подуването, като използвате студен компрес или лед увит в чиста кърпа за максимум 20 минути всеки ден. Силно се препоръчва използването на компресионни дрехи след третиране.

По време на възстановяването препоръчваме да избягвате:

  • Басейни, спа центрове и сауни за 3 дни
  • Физически упражнения за 10 дни
  • Всякакви други естетични процедури за 2 седмици

Цени на интралипотерапия

Задайте въпрос или запазете час на телефон 02/81 55 340 или на 0700 17 012

Related Posts