botox

Поставянето на ботокс е един от най-ефикасните начини за изглаждане на бръчки. Ботулиновият токсин действа, като блокира предаването на нервните импулси към мускула. Това води до неговата трайна релаксация, като по този начин се предотвратява и образуването на бръчки.

Ботоксът е ефективно решение не само при изглаждане на вече съществуващи бръчки, но и предотвратява бъдещата им поява. Той има широко приложение в медицината при лекуване на мускулни крампи, кривогледство, обилно изпотяване (хиперхидроза) и други състояния, свързани с невромускулната система.

В естетичната медицина се прилага за третиране на различни зони на лицето, като най-често и с най-добри резултати е инжектиране на ботокс в горната част на лицето – хоризонтални линии на челото, гневна бръчка (глабела), бръчки тип „пачи крак“, повдигане на вежди и др.

Предимства от поставяне на ботокс:

 • Бърза и сравнително безболезнена процедура
 • Изглаждане и на дълбоки бръчки
 • Лифтинг ефект
 • Младежко излъчване
 • Бързо видим първоначален резултат – до 3 дни след процедурата

Необходима ли е предварителна консултация?

Консултацията с лекар преди подлагането на процедурата е важна. По време на нея специалистът по естетична медицина ще Ви запознае с процедурата и ще прецени оптималното количество, необходимо за постигане на цялостен резултат. Обикновено, между 20 и 40 единици са достатъчни, но според индивидуалните специфики на пациента, може да е необходимо повече или по-малко количество. Важно е да съобщите, ако приемате медикаменти.

Какво представлява процедурата?

С помощта на тънка игла се инжектират малки количества ботокс на точно определени места. Усеща се лек дискомфорт при първоначалното убождане, но след това той отшумява.

Колко време трае процедурата?

Процедурата трае около 30 минути.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата не е болезнена. Усеща се само лек дискомфорт. Ако пациентът има нисък праг на чувствителност спрямо болка, може да се нанесе обезболяващ крем.

Къде може да се постави ботокс?

Ботокс може да се инжектира в:

 • хоризонтални бръчки на челото
 • между веждите – „гневна бръчка“
 • около очите – бръчки тип „пачи крак”

Кога ще видя ефект от процедурата?

Обикновено, първоначалните резултати са видими до 3 дни след процедурата. Финалният резултат ще видите до една-две седмици след това. Дълготрайността на ефекта от поставяне на ботокс е между 3 и 6 месеца, като тя зависи от дълбочината на бръчките, инжектираното количество и разбира се индивидуалният организъм, тъй като скоростта на разграждане е различна при всеки.

Какво да правя след процедурата?

След процедурата не бива да се навеждате в продължение на 4-5 часа. Не пипайте и не масажирайте зоната, в която е инжектиран ботоксът. Избягвайте физическо натоварване, посещение на басейни, сауни и парни бани.

Има ли противопоказания при инжектиране на ботокс?

 • Бременност и кърмене
 • Кожни и бактериални инфекции
 • Онкологични заболявания
 • Някои неврологични заболявания

Цени за поставяне на ботокс

Related Posts