Политика относно „бисквитките“

ПОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИТЕ
БИСКВИТКИ (COOKIES)

Политиката относно бисквитките се отнася до следната интернет страница, която се управлява и поддържа от администратора на сайта.
Достъпът и използването от Ваша страна на тази интернет страница е обект на и се уреждат от приложимия национален закон ( Закон за защита на личните данни), в съответствие с общия Регламент за защита на личните данни (GPDR) и настоящата политика относно бисквитките.
В случай, че не сте съгласни с настоящата политика за бисквитки моля не посещавайте настоящата интернет страница. Ако продължите да използвате страницата, ще се счита, че Вие сте приели настоящата Политика относно използването на бисквитки.

За да сме сигурни, че получавате най-подходящата информация и най-добрите услуги, когато посещавате нашата интернет страници: medicinabg.com, информация и данни могат да бъдат събирани чрез употреба на т. нар. „бисквитки“ (cookies). Това ни позволява да подобрим услугите си и да сме сигурни, че лесно ще намерите онова, което търсите. Искаме да разберете начина, по който използваме тези технологии, затова и тази Политика за бисквитки обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.
Кратко описание на механизма на използване на бисквитки (“cookies”).

Какво представляват бисквитките?
Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство.

Постоянните бисквитки от своя страна се разделят на следните подвидове:
1. Задължителни бисквитки- съдържат лични данни, те са необходими за коректната работа на сайта.
2. Аналитични бисквитки- тези бисквитки не носят никаква информация за лични данни на потребителя. Посредством тези бисквитки се следи посещаемостта на сайта и дали страницата е посетена през мобилно приложение или десктоп устройство.
3. Функционални бисквитки- тези бисквитки съдържат лични даннни и Ви позволяват да използвате пълните функции на сайта – да гледате видеа,да пишете съобщения, както и да запомните предпочитания език, на който да се зареди страницата;
4. Бисквитки за прецизно таргетиране- не съдържат лични данни.Покавзт как потребителят е използвал съответния сайт и се задействат от съответните рекламни партньори.

Част от посочените подвидове постоянни бисквитки са бисквитки на трети страни ( описани по-доли в настоящата политика).
Независимо от видовете бисквитки, всички те имат една генерална цел- а именно да подобрят използваемостта на съответната интернет страница ( уеб- сайт). Това е което е важно да отбележим е, че бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра или мобилното ви устройство.

Как ние използваме бисквитките?
Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим нашата Интернет страница по-приятна и лесна за използване от потребителите и за да можем да Ви осигурим персонализирани препоръки.

Бисквитки на трети страни:
Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции. Adwise – събира анонимни данни, за да изобразява индивидуално насочени реклами – за да разберете повече, посетете този линк: https://www.adwise.bg/
Google Analytics – статистика за трафика на сайтовете и източниците на трафик, както и за конвертиране на мерките и продажбите – за отказ вижте тук https://support.google.com/analytics/answer/181881 Gemius – инструмент за анализ. За повече информация вижте тук: http://www.gemius.com/

Facebook-Pixel (Facebook-пиксел)
Нашия уебсайт използва Facebook-пиксел. Facebook-пикселът представлява HTML код на нашата сайт, който ни позволява да задаваме, измерваме и оптимизираме аудитория при провеждането на маркетингови кампании.
Facebook-пикселът измерва реализациите на различните устройства, позволява автоматично създаване на целеви групи от посетители на сайта, както и повторно насочване и създаване на динамични реклами.
Чрез Facebook-пиксела не събираме лична информация директно, а вместо това използваме наличната информация за потребителя с цел повторно насочване към нашата уеб страница при сърфирането му в Интернет. При това действие обаче ние не знаем персонална информация за конкретния потребител – например кой е потребителя.

Google AdWords
Този уеб сайт използва Google AdWords, това е услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google. С тази услуга рекламната дейност на medicinabg.com се свързва с рекламната мрежа Adwords посредством „бисквитки“. Медицински център “Св. Пантелеймон” не идентифицира и не събира данни за потребителите посредством Google AdWords. Можете да се откажете от показване на реклама чрез Google AdWords от тук.

Как се изтриват бисквитки?
Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на части от нашите Сайтове да функционират правилно, включително и за функциите „вход“ и „плейбек“.

Промени в нашата политика за бисквитките
Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница. Тази политика е приета на 25.05.2018 год., съгласно изискванията на Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).

Обадете се: