02/81 55 340

Information

Добър невролог в София

В Медицински център “Свети Пантелеймон” можете да запишете час за преглед и консултация с едни от най-добрите невролози в страната. Освен че са с дългогодишен опит, те продължават да поддържат високата си квалификация чрез участието си в различни научни конференции и събития в областта на неврологията.

За какво се ходи на невролог?

Множество състояния и заболявания на нервната система се диагностицират и лекуват от този специалист. Най-често обаче основните заболявания във фокуса на практиката на невролога са следните:

  • Деменция, в основата на която стоят различни болестни причини, като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, съдова и алкохолна деменция и други;
  • Главоболие и мигренозни състояния;
  • Дископатии;
  • Диабетна полиневропатия и други невропатии;
  • Инсулти.

Гореизброените болестни състояния са едни от основните социалнозначими заболявания в нашата страна, за които е необходимо своевременно да посетите специалист невролог. Разбираемо тази специалност е една от най-сложните в медицината. Ето защо тези лекари са наистина малко в България. Често се чака дълго за преглед, а някои състояния не позволяват отлагане на посещението при специалист невролог.

Самият преглед протича малко по-различно в сравнение с този при други специалисти. Лекарят ще поиска от вас да изпълните определени движения, както и ще провери рефлексите ви, за да прецени координацията, свързана с дейността на главния мозък.

Да запишете час при наистина добър невролог в София е лесно, ако се свържете с нашата пациентска линия или ни пишете на електронната поща. При нас няма да чакате дълго за консултация и преглед, нито да се редите на опашки. Погрижете се за здравето си по най-добрия начин, като се доверите на опита и експертизата на доказано добър невролог в София.

Добър невролог в София за болки в кръста

Най-често пациентите търсят добър невролог в София за болки в кръста. Тъй като в този случай болките обикновено са доста силни, за изпитващите ги е трудно да чакат за час с месеци. Ето защо те обикновено се обръщат към екипа на Медицински център “Свети Пантелеймон”, защото знаят, че при нас могат да запишат час за консултация и преглед при специалист невролог в кратки срокове и да бъдат диагностицирани и лекувани своевременно.

В повечето случаи при продължаващи дълго време силни болки в кръста се подозира наличието на дискова херния. Тя засяга междупрешленните дискове. Може да се развие в няколко стадия, като болките засегнат не само кръста, но и врата и гърба. При посещението при невролог за гръбначен стълб специалистът ще назначи допълнителни изследвания като компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс. Може да се наложи и консултация с други медицински специалисти, като ортопед или неврохирург.

Важно е в целия процес на диагностика и лечение да подхождате към своя невролог с доверие, защото лечението на дисковата болест е комплексно и продължително. Освен това заболяването е рецидивиращо, което може да наложи по-чести консултации със съответния лекар.

В нашия медицински център разполагаме с най-съвременно оборудване и възможности за диагностика и лечение на тези заболявания. Запишете час при добър невролог в София за болки в кръста, като ни се обадите на пациентската линия.

Посетете невролог при болки във врата

Болките във врата са едно от най-честите състояния, от които се оплакват пациентите. Обикновено това се случва с напредването на възрастта. От тези оплаквания обаче често страдат и много млади хора. Самите болки може да са провокирани от различни причини, някои от които да са съвсем невинни. Ето защо с тези състояния се занимават различни медицински специалисти.

Кога да посетите невролог при болки във врата?
Обикновено личният лекар ще ви насочи към съответния специалист въз основа на вашите оплаквания и някои първични изследвания. На първо място ориентир е видът на болката. Ако тя е постоянна, силна и се разпростира и към ръцете и краката, то това са важни сигнали, които индикират, че е време да потърсите специализирана медицинска помощ. Може да се наблюдават и други симптоми, като преместване на болка към гърба и кръста. Също така е възможно да изпитвате изтръпване на крайниците, трудност при движенията, общо неразположение, замаяност и главоболие. Важно е да знаете, че ако болките в главата са придружени с изтръпване на ръце или крака, ако има смущения в речта и паметта, трябва да потърсите незабавно помощ.

В Медицински център “Свети Пантелеймон” можете да запишете час за преглед при невролог, без да чакате с месеци. При нас имате възможност да изберете своя лекар и можете да сте сигурни, че в нашата клиника на разположение винаги има дежурен невролог. Прегледи и консултации се извършват само след предварително записан час.

Преглед при невролог – цена

Медицински център “Свети Пантелеймон” работи с едни от най-опитните специалисти в областта на неврологията, така че да знаете във всеки момент, че сте в наистина добри ръце. При нас можете да разчитате на професионално отношение, грижа за пациента, висока квалификация на специалистите ни и най-модерна апаратура.

За записване на час за преглед при невролог и цена можете да се обърнете към нашите сътрудници на пациентската ни телефонна линия. Те ще ви съдействат бързо и лесно да получите достъп до специализирана диагностика и лечение на неврологичните заболявания. Не забравяйте да ни информирате дали става въпрос за първичен, вторичен или профилактичен преглед.

Ако е необходима допълнителна консултация, тя може да бъде записана на място. Много от диагностичните изследвания е възможно да се проведат на територията на нашия медицински център.

Ако имате допълнителни въпроси, ще се радваме да се свържете с нас.