02/81 55 340

Information

Гастроентеролог в София от МЦ „Свети Пантелеймон“.

Специалистите по гастроентерогия на Медицински център „Свети Пантелеймон” извършват прегледи и консултации по здравна каса (НЗОК), на хора осигурени в допълнителни здравни фондове, както и срещу заплащане.

Докторите работещи при нас, са сред водещите гастроентеролози в град София. Всички те поддържат своите умения и знания по специалността, като посещават различни специализации, конгреси и семинари, където се информират за най-новите достижения в областта на гастроентерогията.

Лекарите работещи в нашия център, осигуряват едно от най-добрите диагностика и лечение, на редица гастроентерогични оплаквания и заболявания.

Консултацията със специалист по гастроентерогия е силно препоръчителна при наличие на някои от долуизброените симптоми:
– Болки в корема ;
– Киселини;
– Гадене;
– Повръщане;
– Запек или диария;
– Кървене от ануса.

Основните проблеми, които се диагностицират и лекуват от нашите специалисти:

Изследвания:
– Извършваме диагностична и терапевтична горна (гастроскопия) и долна ендоскопия (колоноскопия) – видеогастродуоденоскопия, видеосигмоидоскопия.
– Осъществяваме диагностика чрез ехограф и доплер на абсолютно всички коремни органи – абдоминална ехография;
: Черен дроб;
: Далак;
: Панкреас;
: Жлъчен мехур;
: Жлъчни пътища;
: Бъбреци;
: Простатна жлеза;

Диагностика и лечение:
– Заболявания на горен гастроинтестинален тракт;
: Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ);
: Гастрити;
: Глутеновата ентеропатия – известна още като целиакия;
– Извършваме под ултразвуков контрол интервенционални процедури;

– Чревни заболявания;
: Заболявания на дебелото черво – полипи;
: Възпалителни чревни заболявания – колит, болест на Крон;
: Функционални заболявания;
: Доброкачествени заболявания на дебелото черво – дивертикулози .

– Диагностика и лечение на чернодробни заболявания;
: Чернодробна цироза;
: Хронични хепатити – вирусни;
: Автоимунни чернодробни заболявания;
: Различни усложнения на чернодробната цироза;
: Лечение на вирусни хепатити;

– Диагностицираме и лекуваме
: Гастроинтестинални тумори;
: Язва на стомах, на дванадесетопръстник;
: Камъни в жлъчката.

Често извършвани интервенции:
– Премахване на полипи при дебелото черво посредством ендоскоп (полипектомии).
– Премахване на доброкачествени новообразования – полипи от стомаха и дебелото черво.

Запазете час за преглед със специалист гастроентеролог, като се обадите на тел: 0700-17-012 .

Опитен гастроентеролог в София

Медицински център „Свети Пантелеймон” предлага високоспециализирано лечение и консултация с едни от най-квалифицираните специалисти по гастроентерология в България. Прегледите и лечението се извършват по линия на Националната здравноосигурителна каса, чрез допълнителни здравни фондове или чрез заплащане от пациента.

При нас лесно и бързо можете да запазите час при опитен гастроентеролог в София – без чакане и с възможност сами да изберете своя лекар.

Благодарение на най-съвременната апаратура осигуряваме на пациентите ни отлични възможности за едни от най-често извършваните изследвания:

  • Абдоминална ехография – диагностика на всички коремни органи чрез ехограф и доплер, извършена от опитен и добър гастроентеролог с дългогодишна практика;
  • Гастро – и колоноскопия с цел диагностика или терапия.

Нашите специалисти прилагат най-модерните и ефективни диагностични методи и лечение на заболяванията на гастроинтестиналния тракт, чернодробните и чревни заболявания. Заради успехите си в лечението на социално-значими заболявания, като язвата на стомаха и дванадесетопръстника, камъни в жлъчката, гастроинтестинални тумори и др., нашите колеги – гастроентеролози често се посочват от пациентите си като “най-добрия гастро в българия”.

В медицинския ни център в София се прилагат най-високите стандарти за профилактика, диагностика и терапия на остри или хронични гастроентерологични заболявания, болкова или друга симптоматика, свързана с гастроинтестиналния тракт и др. За да запишете час при избрания от вас гастроентеролог в София, можете да се обадите на тел. 0700 17 012.

Как протича прегледът при гастроентеролог в нашия медицински център?

Ние можем да ви разкажем как протича прегледът при гастроентеролог в Медицински център “„Свети Пантелеймон” в София.

На първо място прегледът ви ще започне точно в часа, в който сте го записали – без закъснения или допълнително чакане. Избраният от вас гастроентеролог ще ви разпита за здравословното ви състояние, така че да изясни медицинската ви история и причините за посещението ви в отделението по гастроентерология. Ако разполагате с медицински документи, свързани с вашето здравословно състояние, следва да ги предоставите и тях на този етап. След това ще започне и детайлен преглед, който може да включва ехографско изследване или други специализирани изследвания, в зависимост от вашите оплаквания.

В нашия медицински център диагностиката и лечението се извършва от опитен и квалифициран гастроентеролог в София. Отделението разполага с модерна апаратура и едни от най-добрите условия в страната за профилактика, диагностика и лечение на редица гастроентерологични заболявания.

Ако имате допълнителни въпроси за това как протича прегледът при гастроентеролог при нас, можете да се обадите на потребителските ни телефони.

Кога и как се прави гастроскопия?

В следващите редове ще предоставим повече информация по въпроса кога и как се прави гастроскопия, тъй като това е едно от най-често извършваните изследвания не само с диагностична, но и с терапевтична цел. Причината за честотата на провеждането му е заради факта, че то е и едно от най-информативните, тъй като на практика се оглежда целия стомашно-чревен тракт.

Ето защо гастроскопията регулярно се назначава от гастроентеролог при преглед и преценка на оплакванията с оглед изясняването на заболяванията или за лечение на спешни или остри състояния.

Самата процедура се извършва чрез навлизане на специална тръба с камера през устната кухина в стомаха и дванадесетопръстника. По този начин могат внимателно и в реално време да се обследват органите, свързани с гастроинтестиналния тракт.

Много от нашите пациенти ни питат колко време трае гастроскопията. С диагностична цел изследването отнема в рамките до 3 минути. При необходимост от провеждане и на лечение може да продължи до 20 минути. Притесненията на пациентите в това отношение са за евентуалните неприятни усещания, свързани с посещението при гастроентеролог и прегледа чрез тази процедура. Опитните специалисти в Медицински център “„Свети Пантелеймон” ще се погрижат да минимизират дискомфорта за пациентите при провеждането му.

За извършването на гастроскопия можете лесно и удобно да запишете час при опитен гастроентеролог в София, като се обадите на нашите пациентски телефони.