Всички желаещи граждани, могат да се ваксинират безплатно срещу COVID-19 в M.Ц “Св. Пантелеймон”.

Ваксинирането ще се извършват в специално обособен кабинет, след предварително записване час на телефон 02 815 53 40.

Видове ваксини:
Ваксинирането на граждани в M.Ц “Св. Пантелеймон” се осъществява с ваксините на Moderna, Janssen, Pfizer/BioNTech, както и с ваксината на Oxford/AstraZeneca.

Забележка: Ваксинирането с ваксините на AstraZeneca и Janssen става САМО след предварителна заявка, не по-рано от 4 дни след заявката. Възможно е при недостатъчен брой заявки да бъдете пренасочени или отложени с няколко дни за поставяне на ваксината.

Ред за ваксинация:
1. Преди да бъдете ваксиниран/а се подписва бланка за информирано съгласие. Ако имате въпроси и нужда от консултация относно ваксинацията, това е най-подходящото време за да ги зададете. Желателно е да изтеглите и предварително да попълните необходимите данни за информираното съгласие от тук.

2. Преди ваксинацията, ще бъде извършена обща медицинска оценка на състоянието Ви въз основа на данни за минали заболявания, настоящи оплаквания и алергии. В зависимост от показаните резултати е възможно да Ви бъдат направени допълнителни изследвания(включително и срещу заплащане) за да бъде преценен здравословния Ви статус, както и да се прецени, че сте противопоказани за поставяне на ваксина.

3. Поставянето на ваксината се осъществява посредством мускулна инжекция.

4. След поставянето на първата ваксина, ще получите картонче с препоръчителна дата с минимален срок за следващата Ви ваксинация (повторно поставяне на ваксината). За повторното поставяне на ваксина се налага отново лично да заявите датата за поставяне на тел 02 815 53 40, т.е. да следвате същия ред за заявка, както при първата ваксина.

Европейски сертификат за ваксинация:
Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, ваксинирани в M.Ц “Св. Пантелеймон”, се получават по следния ред:
След поставяне на втората доза от ваксината, пациентът може в срок от 3 календарни дни, след ваксинацията, да получи своя сертификат от регистратурата, всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа., или да изтегли своя сертификат от следния интернет адрес.

Работно време на ваксинационния кабинет на M.Ц “Св. Пантелеймон”.
– понеделник-петък: 09:00 – 17:30 часа.

Разберете къде се намира нашата удобна локация в сърцето на София.

За повече информация, може да позвъните на телефон: 02/81 55 340