Загубата на коса е един от най-неприятните проблеми, който може да засегне както мъжете, така и жените. Всеки ден губим между 50 и 100 косъма дневно и обикновено това не е причина за притеснение, тъй като в същото време расте и нова коса. Този процес е естествен за цикъла на растеж. По този начин тялото ни поддържа своя баланс. Понякога, обаче, вследствие на различни причини, този баланс е нарушен – окапва повече коса, отколкото расте. В този случай, можем да говорим за състояние на косопад, като причините за него могат да варират:

  • наследственост
  • смяна на сезоните
  • стрес
  • след раждане
  • при настъпване на менопаузата
  • небалансирана диета, при която липсват важни за организма хранителни вещества
  • прекарано заболяване
  • прием на медикаменти
  • инфекции на скалпа

Подходящи процедури за лечение на косопад

Мезотерапия за коса

Мезотерапията за коса представлява безвредна и безболезнена инжекционна процедура, която се използва за лечение на различни заболявания на косата при мъже и жени. Инжекциите се правят в окосмената част от главата, посредством тънка игла на дълбочина около 1 мм на нивото на космения фоликул (корен на косъма). Посредством тази процедура, много прецизно в слоя с космени фоликули се инжектират точните количества растежни фактори – витамини, микроелементи, аминокиселини и други съставки, които регенерират луковицата на косъма, увеличават кравоснабдяването и повишават броя на клетките на космения фоликул. Благодарение на процедурата, едно от първите видими неща, които могат да се наблюдават, са цялостното възстановяване на косата по отношение на нейния здравословен външен вид, блясък и обем.

Плазмотерапия (PRP)

Плазмотерапията (позната още като PRP) е богата на тромбоцити плазма, която се прилага при различни видове косопад. За процедурата се използва биологичен материал от самия реципиент, включващ вземане на проба от собствената кръв за концентрация и след това отделяне на червените и белите кръвни клетки от тромбоцитите и плазмата. След това, получената суспензия се прилага повторно в кожата чрез инжектиране. Процедурата е безболезнена и няма никакви странични ефекти поради използването на естествените ресурси на организма.

PRP е богат на основни хранителни вещества и растежни фактори, за които се смята, че помагат за намаляване на възпалението и стимулират растежа на нови фоликули. Методът е най-ефективен, когато се използва заедно с други възможности за лечение и домашни грижи по лекарско предписание.

Филър за коса

Филърът за коса е иновативен комплекс от биомиметични пептиди с продължително освобождаване. Съдържа омрежена хиалуронова киселина и прикрепен към нея комплекс от биомиметични пептиди, още познати като растежни фактори. Действа, като възстановява растежа на косата, спомага реконструкцията на скалпа, подобрява плътността на косъма и предпазва косъма от депигментация.

Ако наблюдавате симптоми на косопад, не отлагайте и запишете час за преглед. Д-р Eлизабет Найденова, нашият лекар и специалист по естетична медицина, e с богат опит в лечението на проблемни състояния на косата. По време на консултацията, тя ще направи подробен анализ на състоянието на скалпа със специална неинвазивна апаратура и ще назначи индивидуално лечение за разрешаването на проблема.

Вижте актуалните ни промоции

Научете повече за извършваните в МЦ „Свети Пантелеймон“ естетични услуги.

Задайте въпрос или запазете час на телефон 02/81 55 340 или на 0700 17 012

Свързани публикации